Egis

Magyarország és Közép- és Kelet-Európa egyik vezető gyógyszergyáraként az Egistevékenysége a teljes gyógyszergyártói értékláncot felöleli a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag-és késztermék-gyártáson át az értékesítésig.

A vállalat tabletta- és injekció-gyártástól a galenikus készítményekig terjedő termékskálájávalvilágszerte 71 országban van jelen, Magyarországon kívül 17 országban értékesíti termékeitEgis márkanéven saját leányvállalatokon, illetve képviseleteken keresztül, és több mint 4400embert foglalkoztat Magyarországon és külföldön. A 2017/2018-as üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele elérte a 157 milliárd forintot. Mint a kutatás-fejlesztés és a minőségi,hozzáadott értékkel rendelkező generikus termékek iránt elkötelezett vállalat mintegy 15milliárd forintot fordított K+F tevékenységre.

A 2017/2018-as üzleti évben 150-féle hatóanyagból 164 termékcsalád gyógyszereitforgalmazta, termékportfóliója összesen 647 termékből áll. Legfontosabb terápiás területeinka szív- és érrendszer, a központi idegrendszer, az allergológia, emellett korszerű terápiáslehetőségeket kínálunk onkológiai valamint nőgyógyászati készítményekkel.

Az elmúlt húsz évben a vállalat közel  200 milliárd forintot fordított beruházásra, többekközött modernizáltuk a késztermék-gyártás teljes folyamatát, valamint korszerű kutatás-fejlesztési központokat hoztunk létre mind a három magyarországi termelő telephelyünkön.Ezen belül a budapesti Keresztúri úti telephelyen lehetővé vált speciális, már rendkívül kismennyiségben is nagy hatást kifejtő hatóanyagok és késztermékek fejlesztése is, továbbá ahagyományos hatóanyaggyártó technológia teljes korszerűsítése is lezárult a 2017/2018-asüzleti évben.

2013-ban hoztuk forgalomba első biohasonló monoklonális antitest gyógyszerünket. Ezegyben az első biohasonló monoklonális antitest (mAb) készítmény volt az Európai Unióban,melyet az Európai Bizottság az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szakvéleménye alapjánengedélyezett. A 2017/18-as üzleti évben piacra léptünk a második biohasonlógyógyszerünkkel is.