A Beteg Klub története

Magyarországon a pancreas betegségek gyógyítását illetően a Magyar Hasnyálmirigy Munkacsoport által kialakított kezelési protokollnak köszönhetően teljes konszenzus mutatkozik, így 2017-ben felmerült az igény egy a pácienseket is összefogó, támogató szervezet létrehozására. Kezdeményezésünk célja, hogy olyan közösséget hozzunk létre, melynek keretein belül a hasnyálmirigy betegek hozzájuthatnak a betegségükkel kapcsolatos minden szükséges információhoz érdekeik széleskörű képviselete mellett. Gyakran használt szófordulat, hogy „egységben az erő”, és ez az élet számos területe mellett az azonos betegségben szenvedők közösségére is igaz. Hiszünk benne, hogy a páciensek összefogásával javíthatjuk a kezelés és a betegek életének minőségét egyaránt.

Tevékenységi területeink:

  1. Számos kérdés van, melyekre nem jut idő egy-egy orvos-beteg találkozó során, vagy csak később merül fel betegeinkben. Szeretnénk, hogy internetes keresgélés helyett betegeink szakértőktől kapják meg a szükséges válaszokat és erősítsük kezelőorvosaik iránti bizalmukat.

  1. A hasnyálmirigy betegségek szempontjából jelentősége van számos életmódbeli tényezőnek, ezért nagy hangsúlyt fektetünk betegeink képzésére. Folyamatos táplálkozási tanácsadást biztosítunk pácienseiknek, hogy hasnyálmirigy kímélő diétájuk a hétköznapok során is könnyebben betartható legyen.

  1. Civil kezdeményezésünk segítségével szeretnénk elérni a hasnyálmirigy betegségek területén végzett klinikai kutatások eredményeinek minél szélesebb körű megismertetését, ezzel folyamatosan javítva az egészségügyi ellátás minőségét.

  1. Együttműködésünkkel képviselni kívánjuk a betegek etikai és orvosaik szakmai érdekeit.